måndag 27 juli 2009

Örtpanerad kotlett


Ingredienser - 2 portioner
  • 2 st fläskkotletter, benfria
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 dl hackade färska örtkryddor
  • basilika, timjan, rosmarin

Sås:

  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • 0,5 dl mini fraiche, (5 %)
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

  • 250 g potatisklyftor, ugnsstekta
  • tomater och paprika i sallad

Tillagning

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnsstek potatisen utan fett.

  1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.
  2. Häll vatten och fond i stekpannan.Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl ochvispa ner det. Sjud såsen 3 minuter.Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.
  3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna.Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna ellerbred på senapen och strö över örtkryddorna.
  4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås ochsallad.

Energi per portion ca 295 kcal, varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: