måndag 13 juli 2009

Fiskburgare med smögenröra


Ingredienser - 4 portioner
  • 4 fiskfiléer, t ex gös, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Arla® smör-&rapsolja

Smögenröra:

  • 200 g räkor med skal, ca 80 g skalade
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4 portionsbrödsallad

Gör så här

  1. Börja med smögenröran. Skala och hacka räkorna. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
  2. Salta fisken. Stek den i smör-&rapsolja 3–4 min på varje sida.
  3. Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna.
  4. Lägg ihop dem med sallad, fisk och smögenröran.

Energi per portion 355 kcal Protein 29 g Kolhydrat 2 g Fett 26 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: