fredag 23 november 2012

Saffransdoftande skaldjurslåda



Ingredienser - 2 port

  • 1 hackad gul lök
  • 1 grön och/eller röd tärnad paprika
  • ½ strimlad röd chilifrukt
  • ½ kuvert saffran, ¼ g
  • ½ msk smör/olja
  • 150 g fryst skaldjursmix
  • 250 g keso
  • 2 ägg
  • salt och peppar

Servera med:
  • 200 g blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Fräs lök, paprika, chili och stött saffran i matfett några minuter. 
  3. Ta av från värmen och rör ner de avrunna, tinade skaldjuren. 
  4. Rör ihop ägg och keso med salt och peppar och blanda ner skaldjursblandningen. 
  5. Häll i en ugnsfast, vid form. 
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Energi per portion: 340 kcal, 49 % Protein, 37 % Fett, 14 % Kolhydrater

Källa & bild: MåBra


1 kommentar:

pilla sa...

Vilken bra rätt! och blogg!