fredag 9 november 2012

Biff med dragonsås


Biff med dragonsås


Ingredienser - 4 portioner

  • 600 g potatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g frysta sugar snaps eller sockerärter
  • 500 g utskuren biff (4 skivor)
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar



Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i ca 10 minuter.
  2. Koka crème fraiche, chilisås, dragon, soja, senap, socker och en hel skalad vitlöksklyfta 5 minuter. Lyft ur vitlöksklyftan.
  3. Koka sugar snapsen i saltat vatten 3 minuter.
  4. Salta och peppra köttet. Stek det på hög värme 3 minuter per sida för mediumstekt kött.
  5. Skiva och servera köttet med sås, potatis och sugar snaps.

Energi per portion: 392 kcal

Källa & bild: Matklubben

Inga kommentarer: