söndag 18 november 2012

Popcake




Ingredienser - 10 stycken

  • 10 pinnar (trä eller plast)
  • 100 gram hasselnötter
  • 100 gram dadlar
  • 1 msk smält kokosfett
  • ½ tsk vanilj
  • Överdrag
  • 50 gram 70-procentig choklad
  • Valfri garnering (se tips)

Tillagning

  1. Rosta hasselnötterna i ugnen i 180 grader i 10–15 minuter och låt dem svalna.
  2. Kör alla ingredienserna i en matberedare, forma degen till 10 kulor och sätt dem på var sin pinne.
  3. Ställ in dem i frysen i minst 2 timmar så att de blir hårda.
  4. Doppa dem i smält choklad och valfri garnering och låt chokladen stelna.

Näringsinnehåll per styck
Kcal: 131
Protein: 2,5 g
Kolhydrater: 10,1 g
Fett: 9,3 g
Kostfibrer: 1,5 g


TIPS FÖR ATT GARNERA POPCAKES
Du kan garnera dina popcakes med exempelvis hackade nötter, lakritspulver, ätliga blommor, gojibär, skal från citrusfrukter, hackade torkade frukter, myntablad, mullbär, kakaonibs
och kokosflingor eller kokosmjöl.
Färga eventuellt kokosflingorna med lite rödbetssaft, apelsinskal, grön grönsaksjuice eller saft från blåbär eller björnbär.

Källa & bild: IForm



Inga kommentarer: