tisdag 6 november 2012

Glutenfritt bröd




Ingredienser - 1 bröd

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g hirsflingor
  • 100 g sesamfrön
  • 1 riven morot
  • 2 tsk salt
  • 300 g grovt glutenfritt mjöl

Så gör du:

  1. Knåda allt ordentligt och lägg degen i en smord brödform (1½ liter).
  2. Låt den jäsa i rumstemperatur i 40 minuter.
  3. Grädda i 200 grader i 40 minuter.
  4. Kan frysas, eventuellt i skivor.


Energi per skiva (50 gram):
Energi: 139 kcal
Protein: 4,9 g
Fett: 6,2 g
Kolhydrater: 17,7 g
Kostfibrer: 3,3 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: