söndag 11 november 2012

Potatis- och parmesansoppa



Ingredienser - 4 port

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 500 g mjölig potatis i bitar
  • 5 dl mellanmjölk, ev. låglaktos
  • peppar
  • 80 g parmesanost, fint riven

Tapenade:
  • 1 knippa persilja
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 4 soltorkade tomater i olja

Så här gör du

  1. Fräs lök och vitlök i olja några min. Häll på buljong och tillsätt potatis. Sjud under lock ca 15 min tills potatisen mjuknat. 
  2. Tillsätt mjölk och mixa soppan slät. Krydda och rör ner hälften av den rivna osten. Mixa persilja, oliver och soltorkade tomater till en puré. 
  3. Servera soppan med en klick av tapenaden och strö över resten av osten.
Energi per portion: 330 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: