söndag 4 november 2012

Getostbakad pumpa med rökt kalkon



Ingredienser - 20 port

  • 300 g skalad, urkärnad pumpa i klyftor 
  • 2 tsk olivolja 
  • salt och peppar 
  • 1 vitlöksklyfta, riven 
  • 50 g chèvre 
  • 70 g blandsallad 
Dressing: 
  • 10 hasselnötter, hackade 
  • 1 salladslök, finstrimlad 
  • 2 msk hackad bladpersilja 
  • 1 msk äppelbalsamvinäger 
  • 1 msk olivolja 
Servera med: 150 g rökt kalkon eller lammfiol

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Vänd runt pumpan i olja med salt, peppar och vitlök. 
  3. Baka i ugnen ca 15 min, vänd klyftorna efter halva tiden och smula över osten. 
  4. Vispa ihop dressingen. 
  5. Lägg upp sallad, pumpa och köttskivor på tallrikar och stänk över dressingen. 
Tips: Byt chèvren mot fetaost.

Energi per portion: 380 kcal
Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Sandras Matkrypin sa...

Det såg väldigt gott ut! Mums :)