fredag 14 september 2012

Fullkornssnittar med parmaskinka och paprikaröra

Fullkornssnittar med parmaskinka och paprikaröra

Ingredienser - 4 portioner
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk socker
  • Salt & peppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 skivor fullkornsrostbröd

Gör så här:
  1. Kärna ur paprikorna, mixa dem tillsammans med vitlöken.
  2. Tillsätt olivolja, citronsaft och socker.
  3. Smaka av paprikaröran med salt och peppar.
  4. Rosta brödet och skär i trekanter.
  5. Dela skivorna av parmaskinka på mitten.
  6. Lägg en bit parmaskinka på brödet.
  7. Toppa med en klick paprikaröra.

Energi per portion: 188 kcal 
Fett: 10g, protein 9g, kolhydrater 18g

Källa & bild: sund.nu

2 kommentarer:

Anonym sa...

tack för jättebra recept! min fråga gäller hur du menar per portion. är det per snitt? och för de andra recepten, tex pasta eller grytor skriver du även där per portion, hur mycket är det ungefär så man vet hur många kalorier man får i sig?

AD sa...

Ja, precis, kcal per snitt. När det gäller alla andra recept så är det per portion, dvs att när du lagat maten och delat upp det på antal portioner som står så vet du hur många kalorier du får i dig.