tisdag 25 september 2012

Dietistens carbonara


Ingredienser - 6 portioner
  • 500 g pasta
  • 200 g rökt skinka
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,25 tsk riven muskotnöt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 dl riven parmesanost
Tillagning

1. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt pastan. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Strimla skinkan. Ansa och hacka paprikan. Skala löken och hacka den fint. Ansa och skiva champinjonerna.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Tillsätt skinka, paprika, lök och champinjoner, bryn 3–4 min. 

3. Blanda ner mjöl, muskot och peppar och fräs ytterligare ca 1 min. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Låt sjuda upp under omrörning.

4. Låt pastan rinna av och blanda ner såsen med pastan. Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesanost. Servera genast. 

Näringsvärde per portion
Kcal 361
Kolhydrater 58g  
Protein 21g  
Fett 7g  
Fibrer 2g


Källa & bild: Imponline

3 kommentarer:

Smetanina sa...

Hoppa över mjölken, ta korv ist för bacon. Grönsaker efter behag.

Lite olja i pannan små tärnad lök steks tillsammans med vitlök pressad, lite citron, äppelcidervinäger ca 1/2dl ta lite efter smak) låt det mysa ihop sig. Stek korven häll sen ner det i pastan och knäck i ca 2-3 ägg. Ställ den på platan och sen rör du till äggen stelnat. Efter det permesan.
Super gott!! :-)

Smetanina sa...

Hoppa över mjölken, ta korv ist för bacon. Grönsaker efter behag.

Lite olja i pannan små tärnad lök steks tillsammans med vitlök pressad, lite citron, äppelcidervinäger ca 1/2dl ta lite efter smak) låt det mysa ihop sig. Stek korven häll sen ner det i pastan och knäck i ca 2-3 ägg. Ställ den på platan och sen rör du till äggen stelnat. Efter det permesan.
Super gott!! :-)

Anonym sa...

Det där är ju FAN inte carbonara nån pastarätt helt enkelt. Ni kan inget om mat, korv och skinka? haha släng er i väggen...