onsdag 12 september 2012

Gratinerad ansjovisfisk

Gratinerad ansjovisfisk




Ingredienser - 4 port

  • 600 g fiskfilé, t ex sej
  • 1 liten ask ansjovisfiléer, ca 50 g
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl Kelda® Mild citronsås 
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tomater
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. 
  3. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta. Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. 
  4. Häll över ansjovisspadet och såsen, strö över ströbröd. 
  5. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 min. 
  6. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när några minuter återstår.
  7. Servera med kokt potatis.

Näringsvärden per portion inklusive tillbehör:
Energi 385 kcal
Protein 31 g
Kolhydrat 44 g
Fett 9 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: