tisdag 4 september 2012

PPPP – Pasta med paprika, parmaskinka och parmesan

Meny-1010-pppp Pasta med parmaskinka, paprika, parmesan


Ingredienser - 2 port

  • 100 g tagliatelle, ev. glutenfri 
  • 1 strimlad gul paprika 
  • 1 strimlad röd paprika 
  • 1 skivad rödlök 
  • 2 tsk olivolja 
  • 1 hackad vitlöksklyfta 
  • 1 knippa hackad slätbladig persilja 
  • salt och peppar 
  • 80 g mager parmaskinka 
  • ½ dl, 15 g, riven parmesanost

Så här gör du

  1. Koka pastan. 
  2. Fräs paprika och lök i oljan ett par minuter. Tillsätt vitlök och fräs någon minut till. Blanda ner persiljan. 
  3. Häll av pastavattnet utom ett par matskedar som får vara kvar i kastrullen. 
  4. Vänd ner paprikafräset, smaka av med salt och peppar. 
  5. Häll upp i varma tallrikar och riv grova bitar av skinkan över. 
  6. Strö över osten och servera genast.
Energi per portion: 395 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: