lördag 8 september 2012

Varm fetaostsoppa



Ingredienser - 4 port

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde, max 15 %, ev. låglaktos
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost, max 16 %
  • 2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos
  • 1 msk vetemjöl eller maizena
  • salt och peppar
Servera med: 
  • 1 dl skivade svarta oliver
  • 1 dl tärnad röd paprika
  • vattenkrasse eller ärtskott
  • 4 skivor rostat bröd i tärningar, ev. glutenfritt

Så här gör du

  1. Koka upp buljong, grädde och pressade vitlöksklyftor. 
  2. Tillsätt fetaost och mixa soppan slät. 
  3. Rör ihop yoghurt och mjöl och vispa ner i soppan. 
  4. Låt sjuda några min. Krydda. 
  5. Servera varm med tillbehören
Energi per portion: 290 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Emelie sa...

Åh det där låter verkligen som en soppa för mig :)