torsdag 20 september 2012

Frasig filopaj med fänkål

Frasig filopaj med fänkål




Ingredienser - 8 bitar

  • 1 pkt filodeg, ca 270 g
  • 3 msk Arla® smör-&rapsolja

Fyllning:

  • 300 g fänkål
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g rucola
  • 2 tomater
  • 4 ägg
  • 250 g KESO® cottage cheese ekologisk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Gör så här

  1. Tina filodegen. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Vik ut degplattorna, dela dem ev på mitten. Pensla med smör-&rapsolja och lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter, så att de hänger lite över kanten. 
  3. Skär fänkålen i bitar. Fräs fänkål och vitlök i smör-&rapsolja några minuter. Salta.
  4. Grovhacka rucola och tomater. Lägg alla grönsaker i pajskalet. 
  5. Vispa ihop ägg, cottage cheese, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över osten.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen 35–40 min.

Näringsvärden per portion exklusive tillbehör:
Energi 255 kcal
Protein 14 g
Kolhydrat 24 g
Fett 12 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: