torsdag 6 september 2012

Kyckling Biryani




Ingredienser - 4 portioner

  • 4 hela kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 4 cm färsk ingefära (riven)
  • 3 tsk olja
  • 3 dl basmatiris
  • 300 g kycklingbröstfilé
  • 1 ½ dl minifraiche (max 5 %)
  • ½ tsk mald spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 tsk garam masala



Gör så här

  1. Fräs kryddnejlikor, vitlök, kanel och ingefära i 1 tsk av oljan i en kastrull. Lägg i riset och späd med 8 dl vatten. Låt det koka på svag värme under lock den tid det anges på förpackningen.
  2. Blanda kycklingbitarna med minifraiche, spiskummin och gurkmeja. 
  3. Fräs löken mjuk i resten av oljan i en låg vid kastrull på svag värme. Blanda i tomater och garam masala. Låt tomatsåsen koka på svag värme i ca 10 minuter. 
  4. Blanda ner kycklingen i sin sås i tomatblandningen och späd med 1 ½ dl vatten. Låt det koka ihop i ca 15 minuter. 
  5. Värm ugnen till 200 grader.
  6. Varva ris och kycklingsås i en ugnssäker form. Det ska vara ris överst. Baka rätten i ugnen i ca 15 minuter.
Energi per portion: 335 kcal

Källa: Matklubben

1 kommentar:

Anonym sa...

thanks for sharing.