måndag 30 april 2012

Rotsakspytt med köttfärs




Ingredienser

8 stpotatisar, (ca 700 g)
2 stmorötter, (ca 200 g)
2 stlökar, gula
3 mskhp-sås
1 tsksalt
3 msksmör, (2 + 1 msk)
400 gnötfärs
4 stägg

Tillagning

1. Skala och skär potatis, morot och lök i tärningar. Blanda med HP-sås och salt.
2. Stek grönsakerna i smöret i en panna tillsammans med färsen.
3. Stek äggen och servera till pytten. Servera med HP-sås.
Cirka 378 kcal per portion, 13 g fett, 30 g protein, 35 g kolhydrater.
Källa & bild: alltommat

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur många portioner är dern på ? har jag missat det nånstans?

Jennie sa...

Jag gissar att det är för 4 portioner - kikar man på bilden är det ett stekt ägg per portion och ingredienslistan innehåller 4 st... :)
Men jag håller med om att det kan vara lite tydligare angivet hur många portioner recepten är för, för ibland saknas det.

I övrigt en himla bra blogg och samling av recept!