lördag 14 april 2012

Korv med potatisgratäng




Ingredienser - 4 port

  • 3/4 kg potatis
  • 2 1/2 dl Kelda® Laga mat 4%
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl Arla Köket riven ost mager
  • 8 magra wienerkorvar, 3% fett
  • 2 tsk smör



Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skala och skiva potatisen tunt. 
  3. Lägg den i en kastrull, häll på gräddmjölk och smula i buljongtärning. 
  4. Låt det koka någon min. Skala och pressa i vitlöken. 
  5. Krydda med salt och peppar. 
  6. Häll allt i en smord ugnssäker form. 
  7. Strö över osten. 
  8. Grädda gratängen i mitten av ugnen ca 30 min. 
  9. Stek korven i smör i en teflonpanna. 
  10. Servera gratängen med korv och sallad.

Per portion inklusive tillbehör
Energi 380 kcal
Protein 23 g
Kolhydrat 42 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: