fredag 13 april 2012

Grekiska äpplen



Ingredienser - 4 portioner
  • 4 fasta äpplen
  • 1 citron
  • 0,75 dl flytande honung
  • en nypa malen kanel
  • 50 g hackade valnötter
  • vanilj- eller tofuglass
Gör så här:
  1. Halvera, kärna ur och skiva äpplena tunt.
  2. Fördela på 4 assietter, pressa över citronsaft och ringla på lite flytande honung.
  3. Strö över lite malen kanel.
  4. Ställ i kylskåpet 30 minuter, så att äpplena saftar sig och vätskan blandas med honung och citronsaft till en frisk lag.
  5. Rosta valnötterna lätt i torr panna, hacka dem och strö över äpplena.
  6. Servera gärna med glass.

Energi per portion: 322 kcal



Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: