lördag 1 maj 2010

Grillade färsbiffar



Ingredienser - 4 portioner
  • 400 g mager nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 150 g champinjoner
  • matfett till stekning
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl chilisås
  • 1 stort ägg
  • 175 g couscousgryn
  • 1 tsk salt
  • 150 g morötter i slantar

Att pensla med:

  • 1,5 dl köttbuljong
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice

Tillagning

  1. Gör en glödbädd på grillen eller värm gasgrillen på mellanvärme. Skiva lök, paprika och svamp fint och fräs i lite fett i en kastrull ca 5 min, under omrörning. Låt svalna.
  2. Blanda färsen, grönsakerna, ströbrödet, chilisåsen och ägget i en stor bunke. Arbeta samman väl. Forma fyra portionsbiffar och sätt dem eventuellt på grillspett.
  3. Blanda grillsåsen – buljongen och juicen. Lägg biffarna på grillen och pensla dem med såsen på den ena sidan. Grilla ca 10 cm över glöden, vänd försiktigt och pensla vid varje vändning med resten av grillsåsen tills färsen är genomstekt, ca 30 min.
  4. Tillaga couscousgrynen enligt anvisning på paketet och koka morotsslantarna mjuka i lättsaltat vatten. Blanda couscous och morötter och lägg upp på ett serveringsfat med biffarna ovanpå.

Näringsvärde per portion 357 kcal Kolhydrater 34g Protein 27g Fett 12g Fibrer 6g

Källa & bild: impoline

Inga kommentarer: