söndag 9 maj 2010

Chokladcreme med citrussallad



Ingredienser - 4 port
  • 1 ½ dl Arla Ko® ekologisk vispgrädde
  • 1 ½ dl Arla Ko® ekologisk mjölk
  • 3 äggulor
  • 100 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt


Citrussallad:

  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 tsk råsocker

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk och äggulor i en kastrull.
  2. Värm under ständig omrörning tills cremen börjar tjockna, ca 10 min (ca 85°).
  3. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Sila blandningen genom en finmaskig sil över chokladen och rör tills den är helt smält.
  4. Häll cremen i portionsformar och låt stelna i kyl 2-3 tim.
  5. Skala citrusfrukterna med en kniv. Skär ut hinnfria klyftor och blanda med råsocker.
  6. Servera citrussalladen på chokladcremen.

Per portion exklusive tillbehör 390 kcal Protein 6 g Kolhydrat 30 g Fett 28 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: