lördag 8 maj 2010

Vit chokladfondant med passionsås



Ingredienser - 4 port
  • 100 g vit choklad
  • 50 g Arla smör
  • 3 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • ev 1 msk mörk rom

Passionssås:

  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här

  1. Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt.
  2. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen.
  3. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen.
  5. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom.
  6. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar eller stora muffinsformar.
  7. Täck formarna och låt stå i frys minst 2 tim..
  8. Ta fram formarna ca 1 tim innan tillagning.
  9. Sätt ugnen på 225°. Grädda i nedre delen av ugnen 9-10 min.
  10. Stjälp genast upp bakelserna och servera med såsen.

Per portion exklusive tillbehör 335 kcal Protein 7 g Kolhydrat 23 g Fett 24 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: