onsdag 29 augusti 2012

Fetaost- och oreganoröra

Fetaost- och oreganoröra

Ingredienser - 12 portioner
  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl färsk oregano
  • 0,5 dl färsk dill
  • 0,25 dl färsk gräslök
  • 0,25 dl färsk persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk, 250 g, crème fraiche

Gör så här:
  1. Mixa örter och fetaost.
  2. Tillsätt lite olivolja så att det blir riktigt slätt.
  3. Blanda samman fetaost- och örtröran med crème fraichen i en skål med gaffel.
  4. Detta för att få en tjock, grön sås.
  5. Smaka av med lite olivolja och ev havssalt och några varv med pepparkvarnen.

Energifördelning per portion: 
Kcal: 112 Protein 2 g, fett 11 g, kolhydrater 1 g.

Källa & bild: sund.nu

3 kommentarer:

mickis sa...

Den där är ju inte nyttig någonstans... 34 % creme fraiche, olivolja och fetaost..?

Tekrånglat sa...

Tack Deffmat för att du engagerar dej i den här bloggen. Jag och min dotter älskar den!

AD sa...

Mickis: vad är det för onyttigt med det?

Tekrånglat: Kul att höra! Hoppas ni fortsätter att vara nöjda :)