måndag 6 augusti 2012

Fruktsavaräng

Fruktsavaräng




Ingredienser - 4 portioner
  • 500 g blandning av plommon, röda vinbär, äpplen och hallon.
  • 25 g strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 6 skivor dagsgammalt fullkornsbröd
  • lättfärskost till servering

Gör så här:
  1. Lägg frukt, socker och vatten i en kastrull.
  2. Hetta upp långsamt och låt sjuda 10 minuter.
  3. Sila frukten över en skål och spara saften.
  4. Skär ut 2 cirklar i brödet som passar i en 7,5 dl sockerkaksform.
  5. Skär resten av brödet så att det passar utmed sidorna i formen.
  6. Doppa den ena brödrundeln och brödbitarna i fruktsaften och lägg i formen.
  7. Skeda över frukten i formen och lägg den andra brödrundeln överst.
  8. Täck med ett fat och placera något tungt ovanpå.
  9. Låt stå svalt över natten.
  10. Ta bort tyngderna och fatet och lägg över en tallrik.
  11. Vänd upp savarängen och ta bort formen.
  12. Servera med lättfärskost.

Energifördelning:
Kcal: 164 Fett 1,5 g, protein 5,2 g, kolhydrater 35,2 g.



Källa & bild: Sund.nu


Inga kommentarer: