lördag 11 augusti 2012

Smördegsbakelser med hallon

Smördegsbakelser med hallon




Ingredienser - 16 st

  • 1 sats smördeg
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
  • 250 g hallon
  • 1 ägg
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3 tsk råsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Smördeg

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Kavla ut degen till en tunn platta, ca 30x45 cm. 
  3. Skär den i 16 rutor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Klicka ut kvarg på rutorna men lämna en kant runtom, minst 1 cm bred. Lägg på hallon. 
  5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. 
  6. Blanda kardemumma och socker och strö över. 
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  8. Vispa grädden och servera till.


Näringsvärden per st:
Energi 225 kcal
Protein 4 g
Kolhydrat 14 g
Fett 17 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: