måndag 13 augusti 2012

Varm kycklingsallad med ruccola

Varm kycklingsallad med ruccola



Ingredienser - 4 portioner
  • 225 g kycklinglever
  • 2 dl vitt vin
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 kruka rucolasallad (à ca 125 g)
  • några rosésalladsblad
  • några frisésallad
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 4 msk vispgrädde

Gör så här
  1. Putsa kycklinglevern och torka den. Blanda vin, grovkrossade pepparkorn, krossad vitlök och lagerblad. Lägg levern i marinaden och låt stå några timmar eller över natten.
  2. Skölj sallatsbladen.
  3. Ta upp levern ur marinaden (spara den) och dela den i mindre bitar. Stek levern i olivolja ca 3 min. Vänd den några gånger. Krydda. Ta upp levern och håll den varm.
  4. Häll balsamvinäger i pannan och låt den koka upp. Tillsätt 3 msk av marinaden (för 4 port) och grädden och koka ytterligare ett par minuter.
  5. Fördela sallatsbladen och levern på tallrikar. Häll över såsen och severa genast med rostad baguette.

Näringsvärde
ENERGI: 280 kcal
FETT: 13 g

Källa & bild: ICA

Inga kommentarer: