onsdag 8 augusti 2012

10 goda skäl att träna hemma

1. Du är oberoende av vädret
När trottoarer och skogsstigar är leriga och hala får du lätt spänningar i axlarna när du springer eftersom du är rädd för att halka i sörjan. Det kan också vara svårt att hitta motivation till att alls komma i väg. Den sortens väderleksrelaterade problem slipper du helt när träningsutrustningen står klar hemma och väntar.

2. Du blir fysiskt starkare
De muskler som du tränar upp kommer dig till godo i många andra sammanhang. Fitness stärker kroppens förmåga att klara det du ber den om och ger dessutom ett överskott av energi.

3. Du får ökat självförtroende
Man mår bättre när man lyckas med något. Kroppens reaktion på ditt psyke efter motion är välbefinnande och energi!

4. Du sover bättre
Motion förbättrar kroppens möjligheter att hantera stress. Sömnsvårigheter är ofta ett av de första symptomen på begynnande stress. Efter ett motionspass sover du mycket bättre.

5. Du bevarar ett starkt skelett
Regelbunden motion stärker skelettet och du minskar risken betydligt för att bli en skröplig gammal gumma eller gubbe som lätt bryter höfter och ben.

6. Du undviker hjärtkärlsjukdomar
De hälsomässiga fördelarna går inte att förbise och de "hemlagade" är precis lika bra som de som förvärvats utomhus och dom som du bygger upp på ett gym. Kanske får du belöningen först om 20-30 år då du slipper alla de små skavanker som brukar dyka upp. Med regelbunden motion kan du, rent statistiskt, faktiskt lägga många goda år till ditt liv.

7. Du håller vikten under kontroll
Det är svårt att hitta en ursäkt att hoppa över ett träningspass när maskinen står där och väntar. Du påminns hela tiden om träningen. Uthållighet är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att bli framgångsrik med viktminskning - och att hålla vikten.

8. Du får mer energi i vardagen
Du styr själv din träning och slipper konfronteras med en tränares åsikt om hur du ska träna. Tränar du hemma kan du bygga upp en kanonform från grunden - du kan välja att träna lätt och lite men med kvalitet. I början har du kanske bara energi så det räcker för 2 minuter, men efter ett par månader har de 2 minuterna blivit 30. Din nya energinivå kommer du att ha nytta av i många sammanhang.

9. Du kan ha oregelbundna arbetstider
En växande skara arbetar på andra tider än mellan 9 och 5, många av oss flexar. Då kan det vara svårt att hålla sig till fasta träningstider på ett gym. Tränar du däremot hemma kan du anpassa motionstiden istället för att vara slav under den.

10. Du kan inte skylla på barnen
Hemmaträning sparar utgiften till barnvakt. Du får mer tid tillsammans med barnen samtidigt som du är en sund förebild. Att du mår fysiskt och psykiskt bra är lika viktigt för dina barn som för dig själv.

Källa & bild: IForm

1 kommentar:

matmedmera sa...

Jag vet vad du pratar om för att jag tränar hemma också!