måndag 25 juni 2012

Tonfisksallad med avokadodressing


Ingredienser - 4 port

  • 1 strimlad röd paprika
  • ½ skivad gurka
  • 200 g lättkokta blomkålsbuketter
  • 1 knippa skivade rädisor
  • 100 g skivade champinjoner
  • 2 stjälkar skivad blekselleri
  • 100 g gröna oliver
  • 2 burkar tonfisk i vatten (avrunna)
  • 100 g grönsallad
  • 2 hårdkokta ägg

Dressing:
  • 2 avokador
  • 3 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • ½ dl strimlade basilikablad
  • 1½ dl matlagningsyoghurt, ev. låglaktos

Så här gör du

  1. Blanda grönsaker och tonfisk och lägg på en bädd av salladsblad. 
  2. Lägg äggklyftor runtom. 
  3. Mixa avokado med citron, kryddor och yoghurt och servera till.


Energi per portion: 365 kcal33 % Protein 54 % Fett 13 % Kolhydrater                                                                                                                          Källa & bild: MåBra


Inga kommentarer: