tisdag 5 juni 2012

Krämig fisksoppa med räkor och avokado






Bas-Ingredienser:

  • 1 avokado
  • ca 3,5 dl fiskkraft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl Milda matgrädde (4% fett)
  • 2 dl minimjölk
  • 2-3 ts färskriven pepparrot
  • flingsalt & nymalen peppar + lite fiskkrydda

Alla bas-ingredienserna ovan körde vi i bländaren och hällde därefter basen över i en gryta som vi bubblade upp tillsammans med:

  • ca 4 morötter, småskivade/tärnade (ca 350 g)
  • 1 fänkål, småskivad/tärnad  (ca 120 g)
  • 1/2  till 1 tärning fiskbuljong

Efter ca 10 minuters småsjudande addade vi:

  • ca 330 g ugnsbakad torsk och drog panna bort från plattan så det fick stå och mummsa till sig en liten stund.
  • Serverades med:
  • 50 g lätt kesella
  • 50 g ishavsräkor (krama ur ev lake)



Energi per portion (300 g) fisksoppa med 50 g ishavsräkor och 50 g lätt kesella: 220 kcal


Källa & bild: Lissfit

Inga kommentarer: