lördag 2 juni 2012

Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Ingredienser - 4 port

  • 500 g rabarber
  • ¾ dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl pinjekärnor, rostade
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. 
  3. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. 
  4. Täck med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min. 
  5. Riv chokladen och strö den och pinjekärnorna över rabarbern. 
  6. Höj ugnstemperaturen till 275° och gratinera i övre delen av ugnen några min. 
  7. Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och florsocker.



Näringsvärden per portion exklusive tillbehör190 kcal Protein 4 g Kolhydrat 17 g
Fett 12 g


Källa & bild: Arla

1 kommentar:

Katinkas Kitchen sa...

Mmm det låter riktigt gott! Smält rabarber är ljuvligt, och den här kombinationen måste jag pröva. Kanelgrädde är ju en höjdare till! Eller kardemummagrädde.
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen