lördag 9 juni 2012

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad






Ingredienser - 4 portioner

  • 0,8kg potatis
  • 3 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 1/2 msk kapris

Sås:

  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm socker
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala, hacka eller skiva löken.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen.
  4. Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
  5. Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
  6. Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv eller kall skivad rostbiff.
Energi per portion: 250 kcal fett 11 g

Källa & bild: ICA



Inga kommentarer: