fredag 11 november 2011

Ljummen potatis- och tonfisksallad med bönor



Ingredienser - 4 portioner

  • 900 g fast potatis
  • 5 ägg
  • 250 g haricots verts
  • 1 förp kidneybönor á 380 g
  • rödlök
  • 2 burkar tonfisk à 180 g
  • 1 dl oliver
  • peppar

Dressing

Gör så här

1. Skala potatisen, skär den i grova bitar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och håll potatisen varm.
2. Hårdkoka äggen, spola dem kalla. Skala och skär dem i klyftor.
3. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av.
4. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva löken.
5. Blanda senap, 1 tsk salt, 1 krm peppar, socker och vinäger i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget. Blanda ner lök, haricots verts och kidneybönorna i dressingen och låt marinera ca 5 minuter. 
6. Fördela potatisen på tallrikar. Toppa med de marinerade bönorna och tonfisken. Garnera med äggklyftor och oliver. Mal peppar över.

  • ENERGI:382 kcal
  • PROTEIN:32,1 g
  • KOLHYDRAT:42,1 g
  • FETT:9,1 g
Källa & bild: ICA

Inga kommentarer: