måndag 28 november 2011

Ädel rot- och kasslersoppa




Ingredienser - 2 port

  • 200 g tärnad kålrot
  • 150 g klyftad potatis
  • 75 g tärnad rotselleri
  • 6 dl hönsbuljong
  • 100 g broccolibuketter
  • salt och peppar
  • 100 g strimlad kassler
  • 50 g ädelost, max 32 %
  • 1 msk pumpafrön
  • hackad persilja

Så här gör du

  1. Koka rotfrukterna mjuka i buljongen ca 20 min. 
  2. Mosa eller mixa lite slarvigt. 
  3. Lägg ner broccolibuketter och koka ytterligare 5 min. 
  4. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Häll upp i 2 skålar, lägg ner kasslern, smula över ädelost och strö över pumpakärnor och persilja.
Energi per portion: 310 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: