fredag 25 november 2011

Kyckling med cashewnötter



Ingredienser - 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer à ca 125g
  • 1 knippa salladslök
  • 1 bit färsk ingefära, 2,5 cm
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 100g cashewnötter
  • 2 msk torr sherry
  • 2 msk soja
  • 1 tsk maizena
  • salt
  • svartpeppar

Gör såhär


1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Ansa och hacka salladslöken. Skala ingefäran och skär den i tändsticksstora bitar. Kärna ur paprikan. Skär paprikan i bitar.

2. Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker. Lägg i salladslöken och ingefäran.Woka på hög värme 1 min. Tillsätt cashewnötterna och kycklingen.



3. Woka 3 min tills kycklingen är genomstekt. Lägg i paprikan och woka ytterligare 3 min.

4. Blanda sherry, soja och maizena i en liten skål. Rör ut maizenan ordentligt.

5. Häll sojablandningen i woken och woka 1 min tills såsen tjocknar. Krydda efter smak och servera

Näringsvärde/portion 
Kcal 372  
Kolhydrater 12g  
Protein 34g  
Fett 20g  
Fibrer 3g



Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: