måndag 7 november 2011

Köttfärssoppa med bröd





Ingredienser - 1 portion
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 liten skivad potatis
  • 1/2 grovriven morot
  • 50 g mager nötfärs
  • 1/2 hackad gul lök 
  • ev finhackad vitlök
  • 1/2 tsk olja
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 msk chilisås eller tomatpuré
  • 1 knippa persilja
Servera med:
  • 1 bit grov baguette 50 g, ev. glutenfritt

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen. 
  2. Lägg i potatis och morot. Koka på svag värme ca 10 min. 
  3. Fräs under tiden färs och lök i oljan. Rör om så att färsen blir grynig. 
  4. Tillsätt kryddorna och chilisås eller tomatpuré och blanda ner allt i soppan. 
  5. Koka ytterligare 5 min. 
  6. Garnera med färsk persilja.
Energi per portion: 351 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: