söndag 10 oktober 2010

Risotto Funghi


Ingredienser - 4 pers
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 bit rotselleri (100 g)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 dl råris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl parmensanost
  • 10 st champinjoner
Gör så här
  1. Skala lök och rotfrukter. Tärna dem fint.
  2. Fräs dem i lite olja med pressad vitlök i några min på svag värme.
  3. Rör ner råris och häll på buljongen och kryddorna. Sjud under lock i 40 min tills all vätska kokat bort och riskornen är mjuka.
  4. Skiva purjolöken.
  5. Vänd ner lök och ost i riset.
  6. Skiva svampen och stek den i olja några min på varje sida.
  7. Servera risotton med svamp.
Innehåll per portion: 301 kcal Kolhydrater 40,0g Fett 11,4g Protein 9,3g Fibrer 4,7g

Källa: Allevo
Bild: Lånad här

Inga kommentarer: