onsdag 20 oktober 2010

Indisk paprikagryta


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 sötpotatis (300 g)
  • 4 potatisar (250 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk garam masala
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 gröna paprikor
  • 3 kvisttomater
  • 1 kruka koriander
  • 4 msk matyoghurt
  • 4 msk mango chutney
Tillagning

  1. Skala sötpotatis och potatis och skär i 5 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. Värm olja, kummin och garam masala i en gryta. Tillsätt sötpotatis och potatis, stek 1 min. Tillsätt vatten, salt, vitlök och chili. Låt koka under lock 10 min.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Klyfta tomaterna.
  4. Tillsätt paprika och låt småputtra under lock 3 min. Tillsätt tomater, låt puttra ytterligare 3 min. Garnera med korianderblad. Servera med yoghurt, mango chutney och ev med bröd.
Näring/portion: 268 kcal, 10 g fett, 4 g protein, 41 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: