söndag 11 april 2010

Kycklinggulasch

Ingredienser - 4 portioner

  • 350 g Kronfågel kycklingfärs
  • Olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl krossade tomater
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 1/2 tsk kummin
  • Salt och peppar
  • Persilja
  • Crème fraîche

Tillagning

  1. Hetta upp oljan och bryn färsen till den får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Tillsätt finhackad gul lök och vitlök. Morot och blekselleri i slantar och röd paprika skuren i mindre bitar. Låt fräsa med i några minuter.
  3. Pudra på paprikapulver och häll sedan på de krossade tomaterna, buljongen och kummin.
  4. Låt småputtra i ca 10 minuter och smaka av soppan med salt och peppar.
  5. Strö hackad persilja över och servera eventuellt med en klick crème fraîche.

Näringsvärde per portion 185 kcal Protein 20 g Fett 8 g Kolhydrater 8 g

Källa & bild: icakuriren.se

Inga kommentarer: