söndag 25 april 2010

Jordärtskocka med päron



Ingredienser - 4 port
  • 400 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl Arla Köket matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 päron, t ex Conference
  • 1 dl Arla Köket crème fraiche gourmet
  • karljohan, timjan, citron

Gör så här

  1. Skala jordärtskockor och lök och skär i bitar. Fräs dem med fänkål i smör.
  2. Tillsätt vin och buljong, koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 10 min. Mixa soppan slät.
  3. Tillsätt grädde och koka upp, smaka av med salt och peppar. Kärna ur och hacka päronet fint.
  4. Häll upp soppan i djupa tallrikar och garnera med färsk timjan och ringla ev över lite olivolja.
  5. Servera tillsammans med päron och crème fraiche.

Per portion exklusive tillbehör 395 kcal Protein 5 g Kolhydrat 24 g Fett 30 g

Källa & bild: arla.se

Inga kommentarer: