onsdag 7 april 2010

Heta vitlöksräkor


Ingredienser - 4 portioner
  • 800 g kokta räkor med skal
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 dl olivolja
  • salt

Tillagning

  1. Skala räkorna. Lämna kvar skalet längst ut på räkstjärtarna. Skölj räkorna under kallt vatten och badda dem torra med hushållspapper.
  2. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Kärna ur och hacka chilin fint. Använd helst gummihandskar.
  3. Hetta upp oljan i en stor wok eller panna. Tillsätt vitlöken och chilin och fräs under omrörning ca 1 min. Tillsätt räkorna och fräs ytterligare 1 min under omrörning. Smaka av med lite salt.
  4. Ta stekpannan direkt till bordet och servera räkorna medan de fortfarande puttrar. Doppa bitar av nybakat, vitt bröd i oljan och njut.

Näringsvärde per portion 246 kcal Kolhydrater 1g Protein 32g Fett 13g Fibrer 0g

Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: