söndag 6 september 2009

Börek

Ingredienser - 8 portioner
  • 4 blad filodeg
  • 150 gram fetaost 16%, tex Apetina i hel bit
  • 1 st ägg
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk sesamfrön
Instruktioner
  1. Låt filodegen tina. Skär filodegen i 6-7 cm breda remsor, det ska bli 16 st.
  2. Blanda fetaost, ägg, mynta och svartpeppar i en bunke.
  3. Lägg ca 2 tsk av röran högst upp på varje filodegsremsa.
  4. Ta tag i ena hörnet och vik degen diagonalt över fyllningen så att det blir en trekant. Ta tag i nästa hörn och vik likadant fast åt andra hållet. Fortsätt så ända ner.
  5. Lägg trekanten på ett bakplåtspapper. Pensla med smält smör eller margarin. Strö på sesamfrö.
  6. Grädda i ca 10 minuter i 225 grader. De ska få lite färg.
  7. Ät börek ljummen eller kall.

Energi per portion 125 kcal

Källa & bild: Viktklubben

Inga kommentarer: