tisdag 29 september 2009

Fruktsallad med kanelsockrad keso

Ingredienser - 4 portioner
  • 2 päron
  • 2 kiwi
  • 200 g gröna vindruvor
  • 2 apelsiner
  • 1 stor banan (200 g)
  • 2 msk färskpressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl keso
  • 100 g lätt färskost, t ex philadelphia
  • 2 msk kanelsocker (se nedan)

Kanelsocker:

  • Blanda 2 tsk kanel med 2 dl socker, eller efter smak.

Tillagning

  1. Skölj päronen grundligt, skär dem i fjärdedelar, ta bort kärnhusen och skär varje fjärdedel i tunna klyftor. Skala kiwifrukterna och skär dem i stora tärningar. Skölj, halvera och kärna ur vindruvorna.
  2. Skala 1 apelsin och skär den i bitar. Pressa den andra apelsinen. Skala bananen och skiva den tunt. Blanda all frukt i en skål. Rör samman färskpressad apelsin, färskpressad citron och honung. Häll blandningen över frukten och blanda väl.
  3. Rör ihop keso och färskost och krydda med ca 1 msk kanelsocker. Portionera upp fruktsalladen och ostkrämen på 4 tallrikar och strö över resten av kanelsockret.

Näringsvärde per portion 257 kcal Fett 7g Protein 10g Kolhydrater 39g Fibrer 6g

Receptvarianter
  • Det blir också gott att byta ut färskosten mot yoghurt eller kesella.
  • Välj frukt efter smak och säsong. En fruktsallad med exotiska frukter, t ex ananas, kiwi och mango, är god att smaksätta med rom, färskpressad citron och honung.
  • Blanda ner 2 msk müsli per portion i fruktsalladen och servera den till frukost.

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: