torsdag 17 september 2009

Zucchinisoppa med asiatiska kryddor

Ingredienser - 4 portioner
  • 2 zucchini (700 g)
  • 2 potatisar
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 cm färsk ingefära
  • 10 g smör
  • 2 tsk mild curry
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 msk färskpressad citron
  • 0,5 knippe slät persilja
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 nypa strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 nypa cayennepeppar

Tillagning

  1. Skölj och ansa zucchinin och lägg ca 100 g åt sidan. Skär resten av zucchinin i skivor. Skala och tärna potatisen. Skala och tärna löken. Skala och hacka vitlök och ingefära.
  2. Hetta upp smöret i en stor kastrull och fräs löken tills den börjar mjukna. Tillsätt zucchini, potatis, vitlök och ingefära och fräs 5 min under omrörning.
  3. Strö curryn över grönsakerna, fräs hastigt och häll på det vita vinet. Rör om och häll på buljongen. Låt soppan sjuda 25 min på medelvärme.
  4. Tärna den sparade zucchinin fint och blanda med färskpressad citron. Hacka persiljebladen fint. Blanda zucchini och persilja väl.
  5. Mixa soppan med en handmixer och rör ner grädden. Smaka av med socker, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
  6. Portionera upp soppan i djupa tallrikar och strö över zucchini- och persiljeblandningen. Servera genast.

Näringsvärde per portion Kcal 116 Fett 4g Protein 4g Kolhydrater 13g Fibrer 3g

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: