måndag 14 september 2009

Färsbiffar på zucchinibädd

Ingredienser - 4 portioner
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt + 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 tomater
  • 1 dl hackad oregano eller persilja
  • 2 stora zucchini (800 g)
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja + 1 krm salt
Tillagning
  1. Blanda färs, ägg, vatten, salt och peppar. Forma till 8 biffar, stek dem runt om i oljan. Skär tomaterna i bitar, blanda med örter och lägg dem på biffarna. Efterstek under lock ca 10 min.
  2. Skär zucchini i stavar, pensla med olja och stek 1–2 min på varje sida, gärna i grillpanna. Salta.
  3. Lägg zucchinistavarna på tallrik och lägg biffarna med tomaterna ovanpå.

Energi/portion:378 kcal, 26 g fett, 28 g protein och 7 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: