måndag 7 september 2009

Majssoppa med skinka och salvia

Ingredienser -4 portioner
  • 1 gul lök1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 2 burkar majs (à 340 g)
  • 1 ½ liter vatten
  • 1 ½ hönsbuljongtärning
  • ½ dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Till servering:

  • 80 g lufttorkad skinka
  • 1 msk hackad salvia + några blad till dekoration

Tillagning

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja.
  2. Tillsätt majs och fräs ett par minuter till, häll på vatten och buljongtärning. Koka under lock cirka 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät, klicka i creme fraiche och lägg i salvia, mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tärna skinkan och knaperstek den i torr panna, gärna i släpplätt-panna. Låt fettet rinna av på hushållspapper. Servera soppan med skinka och salviablad.

Näring/portion: 208 kcal, 8 g fett, 8 g protein, 30 g kolhydrater.

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: