torsdag 17 september 2009

Italiens spenatomelett


Ingredienser - 4 portioner
  • 1 påse mixsallad (125 g)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 150 g färsk bladspenat
  • 6 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen och slunga den torr.
  2. Skala och skiva lök och vitlök.
  3. Stek rödlöken mjuk och glansig i olivolja. Tillsätt vitlök och spenat i stekpannan, fräs tills spenaten mjuknar.
  4. Rör ihop ägg, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pannan.
  5. Stek på medelvärme tills omeletten nästan stelnat. Vänd den och stek ytterligare 1–2 min.
  6. Servera med salladen.

Energi per portion 227 kcal

Källa & bild: LagaLätt