måndag 25 april 2016

Spenat- och potatisfrittata - 325 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 200 g fryst bladspenat
  • 100 g squash i skivor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g kalla kokta potatisar i tärningar
  • 75 g tärnad hårdost, 17 %
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Tina spenaten på medelvärme i en kastrull. Stek squashen i olivolja i en stekpanna, den ska få färg. Salta och lägg det åt sidan.
3. Lägg spenat, squash, potatis och hårdost i en smord ganska liten ugnsfast form. Salta och peppra.
4. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar i en bunke och häll det över grönsakerna.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: