torsdag 14 april 2016

Frukt- och nötbars - 90 kcal


Ingredienser - 24 st

  • 100 g hassel-, pistasch- och cashewnötter, knappt 2 dl
  • 50 g pumpa-, solros- och sesamfrön, knappt 1 dl
  • 100 g torkad frukt, tex aprikoser, fikon och russin
  • 100 g mangotärningar, frysta eller färska
  • 200 g skalad banan
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl vatten
  • 5 dl grynblandning eller sportgryn, 175 g

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175.
2. Kör nötter, frön och torkad frukt i mixer eller matberedare. Tillsätt mango, banan, citron, honung och kryddor och kör tills frukten är mosad.
3. Häll över blandningen i en kastrull, tillsätt vatten och gryn och koka upp. Låt sjuda under omrörning 2–3 minuter.
4. Klipp till ett bakplåtspapper att passa i botten av en ugnsform ca 20×30 eller 25×25 cm. Bred ut massan jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45–60 minuter.
5. Låt svalna ca 10 minuter, ta sedan upp ur formen och skär i portionsbitar. Låt kallna på galler.
Källa & bild: MåBra