fredag 29 april 2016

Gratinerad purjolök - 265 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 purjolök, ca 250 g
  • 100 g rökt kalkon (8 skivor)
  • Ostsås:
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1½ dl mellanmjölk
  • ¾ dl riven ost, 17 %
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 20 g salladsblad
  • 50 g frysta sojabönor
  • 20 g rödlök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 °.
2. Ansa purjolöken och dela den på längden så att det sammanlagt blir 8 bitar.
3. Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll av vattnet. Rulla en kalkonskiva runt varje purjolöksbit. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
4. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör så att det löser sig. Späd med mjölken och låt såsen koka i 5 minuter. Rör ner ost, salt och peppar.
5. Häll såsen över purjolöken och gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter. Servera med en sallad gjord på salladsblad, sojabönor och rödlök.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: