fredag 8 april 2016

Bulgursallad med räkor och feta - 360 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 1 dl fullkornsbulgur
  • ½ skivad rödlök
  • ½ hackad röd chilifrukt
  • ½ hackad vitlöksklyfta
  • ½ msk olivolja
  • 75 g strimlade sockerärter
  • 150 g skalade räkor (ca 400 g oskalade)
  • 50 g tärnad feta, Apetina 10%
  • 1 msk strimlade myntablad
  • 1 apelsin i hinnfria klyftor
  • 2 msk granatäppelkärnor
Garnera med:
  • myntablad

Gör så här

1. Koka bulgurn.
2. Fräs lök, chili och vitlök mjukt i olja. Tillsätt ärterna och fräs 1 minut till.
3. Blanda ner bulgur, räkor, feta, mynta och apelsinklyftor. Lägg upp på fat och strö över granatäppelkärnor.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: