onsdag 6 april 2016

Söt äggviteomelett - 213 kcal


Ingredienser - 4 personer
  • 5 ägg
  • 2 koppar äggvitor 
  • 1 dl keso
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk FiberHUSK
  • 3 msk fullkornsrismjöl
  • 3 nävar bär – blåbär, hallon, jordgubbar
  • ½ persika
  • 1 tsk kokosolja till stekning
Topping 
Ev 1 msk agavesirap, färsk timjan och färsk frukt

 Tillagning
  1. Vispa ihop ägg, keso, bakpulver, FiberHUSK och fullkornsrismjöl.
  2. Häll smeten i en varm panna med kokosolja och fördela frukten överst som du vill.
  3. Låt den stå på svag värme i 30-40 minuter och ät den sedan, eventuellt med mer färsk frukt och agavesirap.
Näringsinnehåll i omeletten/per person (utan frukttopping)
Energi: 212,8 kcal
Protein: 15,5 g 
Fett: 4,5 g
Kolhydrater: 8,9 g 
Kostfiber: 1 g
Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: